Joerie, joerie, botter en brood,
as ek jou kry, slaat ek jou dood

Friday, January 23, 2015

KRAGMETING/"SPIERBALLEGEROL"

Wim Van Rooy wordt woordvoerder PEGIDA VlaanderenwimvanrooyPEGIDA, de Duitse volksbeweging tegen islamisering en voor de vrijheid, is intussen alom bekend.  In Dresden en in gans Duitsland heeft de beweging het taboe over de ware aard van het islamisme doorbroken.  Sinds kort mobiliseert ook PEGIDA Vlaanderen:  de beweging wil een eerste ‘volksbijeenkomst’ houden in Antwerpen op 26.01, om 20 uur, voor vrijheid en tegen islamisering.  De locatie werd gewijzigd van Groenplaats naar Hendrik Conscienceplein.
Vele mensen stelden zich echter de vraag: wie of wat gaat er schuil achter PEGIDA Vlaanderen?  Een woordvoerder met gezag ontbrak.  Maar daar lijkt nu verandering in te komen, want PEGIDA meldt via zijn facebookpagina (die intussen al bijna 7000 volgers heeft) dat de nieuwe woordvoerder Wim Van Rooy zal zijn.
Wim van Rooy (1947) behaalde in 1971 het diploma Letteren en Wijsbegeerte (afdeling Germaanse Filologie), met als bijkomende specialisatie godsdienstwetenschap. Hij was dertig jaarwerkzaam in het onderwijs en is publicist.  Als freelancer was hij 25 jaar lang verbonden aan ‘Radio 3′ (het huidige ‘Klara’), met een honderdtal programma’s over religie, antropologie, politicologie, literatuur, filosofie. Gedurende enkele jaren was hij ook tv-presentator van ‘Het Vrije Woord’.  Wim van Rooy schreef honderden artikelen en recensies in verschillende literaire, maatschappelijke, historische en politieke tijdschriften, waaronder een tiental opiniestukken in De Standaard en De Morgen (recentste opiniestuk: ‘Islamofobie en waar ze vandaan komt’ – De Standaard, 29 januari 2009).
Hij is auteur van het boek ‘De malaise van de multiculturaliteit’ (Uitgeverij Acco, 2008) en mede-samensteller van en -auteur in de essaybundel ‘De Islam, kritische essays over een politieke religie’ (Uitgeverij ASP, 2010) en ‘Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU’ (Uitgeverij Van Halewyck, 2012). Momenteel schrijft hij aan een nieuw boek, waarin immigratie en islam een grote rol zullen spelen. Tot slot gaf hij de laatste jaren meer dan honderd lezingen over postmodernisme, multiculturalisme en de islam.
Met de aanduiding van deze opmerkelijke woordvoerder gaat de groei van PEGIDA Vlaanderen dus gestaag verder.  Aanmelden kan nog steeds op de facebookpagina van Pegida Vlaanderen,waar ook alle communicatie gebeurt.  Een website is er (nog) niet, dus er wordt opgeroepen zeker nergens geld te storten.
 .....................

10 Reacties »

 1. PEGIDA VLAANDEREN is een broodnodig initiatief dat gesteund dient te worden door eenieder die voor zijn (klein)kinderen als legaat een EUROPEES Europa wil achterlaten. Dat is immers ONS continent en geen kalifaat kolonie van Saoudie-Arabie met Mekkantwerpen als één der metropolen, de Sharia als Constitutie en clitoridectormy voor onze (klein)dochters !
  0
  0

  Rate This
 2. @reinder281165:
  De islam is een gevaar dat zichtbaar is voor iedereen met minstens 2 werkende hersenscellen.
  Het zionisme (het internationalisme) is een sluipende kanker waar de gemiddelde persoon niets van weet, en daarom duizendmaal erger dan islam.
  Het Westen kan niet herstellen zolang beide ziektes aanwezig zijn.
  1
  0

  Rate This
 3. Eerste de multiculturele waanzin organiseren, dan de reactie ertegen recupereren. Eigenlijk best knap.
  0
  0

  Rate This
 4. Laat ek maar herhaal wat ek en my Goeie Kameraad elders al gesê het:
  ” Solank Europa optree teen alleen een-derde van die Joods-Christelik-Islamitiese drie-eenheidsgodsdiens, gaan dit donker bly in die Avondland.”
  8
  2

  Rate This
 5. WIe joden een groter gevaar vindt dan de islam is oliedom
  8
  11

  Rate This
  • Toe ek byna ‘n kwarteeu gelede saam met my gesin aan die Vlaamse kus van die Avondland aangespoel het, was ek ‘n fundamentalistiese, Calvinisties-Protestantse Christen, maar ek het gou-gou uitgevind dat dié lewens- en wêreldbeskouing nié toepaslik is in Europa nie en uitgevind dat ‘n mens te doene het met ‘n Joods-Christelik-Islamitiese drie-eenheidsgodsdiens waar die (fisiek) kleinste van die drie, die ander twee soos ‘n soort Amplified Mobility Platform (http://www.popularmechanics.com/technology/digital/fact-vs-fiction/4339866) gebruik om sy doelwitte te bereik – enigiemand wat dít nie raaksien of kán/wíl raaksien nie, is “oliedom”.
   0
   0

   Rate This
 6. Waarvoor gevreesd kon worden. Met zo’n zionist als woordvoerder heeft geen enkele rechtgeaarde nationalist nog iets bij PEGIDA te zoeken…
  10
  13

  Rate This

2 comments:

 1. As mens dieper grawe kom jy weldra agter dat die uitverkorenes nie net altyd in beginsel van agter (die skerms) af lei nie, maar dat hul inderdaad die christenDOM op die been gebring het, blykbaar aavanklik om Rome te versag, verwar en destabiliseer. En dit werk nou nog net so goed - haas alle liefdadigheidsorganisies word deur hul beman terwyl meeste van hul begunstigdes hul vyandig is. Maar miskien sal selfs hulle, na hul die tweede wang ook gedraai het, vra "hoeveel verder?"
  Wat beteken "oliedom"? Ek neem aan, niks komplimentêr nie.

  ReplyDelete
 2. Beste skilpad,

  Volgens van Daele, GROOT WOORDENBOEK DER NEDERLANDSE TAAL: oliedom(bn.), uiterst dom, syn. aartsdom.

  ReplyDelete