Joerie, joerie, botter en brood,
as ek jou kry, slaat ek jou dood

Friday, October 19, 2012

OOR NASIONALISME EN VLAAMS-NASIONALISME


Vlaamse nasionaliste behaal groot oorwinning in Antwerpen

MAANDAG, 15 OKTOBER 2012 07:23 AD.NL
De Vlaams-nationalistische partij NV-A van Bart De Wever heeft zondag flinke winst behaald in de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. In Antwerpen ging De Wever zelf met 38 procent aan de leiding, vergeleken met 28 procent voor de zittende burgemeester Patrick Janssens.
Janssens heeft rond 18.30 uur zijn verlies toegegeven. Hij deed dit tijdens een live uitgezonden persconferentie.
Janssens feliciteerde de winnaars, met name de Vlaams-nationalistische partij N-VA. 'Het is nu aan Bart De Wever om het initiatief te nemen.' Hij zei te hopen dat De Wever het belang van de stad voorop zou zetten. 'We wachten af en kijken wat hij in petto heeft. Er rust een zware verantwoordelijkheid op zijn schouders.'
'We gaan proberen onze kiezers de komende jaren niet in de steek te laten, maar het zal een moeilijke tijd voor ons zijn. Daar moeten we niet flauw over doen', aldus Janssens.
Janssens zei naar eigen zeggen niet verwacht te hebben, zo fors te verliezen. 'We zijn ruitelijk genoeg om te erkennen dat De Wever een fantastische overwinning heeft behaald.' 'Er was iemand beter', antwoordde Janssens op de vraag wat er verkeerd was gegaan.
In de verkiezingen konden zondag zo'n 7,8 miljoen Belgen hun stem uitbrengen. De verkiezingen werden beschouwd als een graadmeter voor de mate waarin Vlaanderen autonomie zal proberen te bewerkstelligen.
De Wever zelf heeft er geen geheim van gemaakt dat hij de landelijke uitstraling van de verkiezingen belangrijk vindt. Hij heeft kritiek op de Belgische premier Elio Di Rupo, een Waalse socialist, wiens beleid de Vlaamse belastingbetaler te veel geld zou kosten.
Zes jaar geleden was de NV-A bij de gemeentelijke verkiezingen een partij in opkomst, maar bij de landelijke verkiezingen in 2010 was zij al uitgegroeid tot de grootste in Vlaanderen. De opstelling van De Wever in de formatiebesprekingen was de voornaamste reden dat België 541 dagen zonder regering zat, omdat hij vergaande concessies verlangde voor Vlaamse autonomie.
De winst van de NV-A ging zondag vooral ten koste van het Vlaams Belang. 'Wij zagen onze kiezers naar de NV-A vluchten', zei VB-parlementariër Gerolf Annemans.

13 comments


 • Avatar
  johanvanvlaams  4 days ago

  De KU-Leuven universiteit heeft berekend dat er elk jaar
  zestien miljard euro transfers van Vlaanderen naar Wallonië gaan. Wallonië waar
  de marxist Di Rupo aan de macht is.
  ANC-toestanden dus.
  • Avatar
   Jansen, Joris  3 days ago  parent

   johanvanvlaams, Di Rupo is "aan de macht" in die hele België en nie nét in Wallonië nie - dis die probleem!
   Verder is dit hoegenaamd nie 'n uitgemaakte saak dat die Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) 'n NASIONALISTIESE party is anders as op papier nie...
   Hoeveel keer hoor jy Bart De Wever dit in die openbaar verklaar?
   • Avatar
    johanvanvlaams  3 days ago  parent

    Voor wie wil weten of de N-VA een nationalistische partij
    is, zie: http://www.n-va.be/over-n-va/f...
    • Avatar
     Jansen, Joris  2 days ago  parent

     johanvanvlaams, jy antwoord nie my vraag nie.
     Vlaams Belang is die enigste uitgesproke nasionalistiese party van Vlaanderen, maar ongelukkig, net soos die N-VA, ook 'n marionet van die Antwerpse diamantrampokkers, wat 'n bietjie meer as 'n eeu gelede al presies dieselfde rol gespeel het met Paul Kruger in die ou ZAR...
     • Avatar
      johanvanvlaams  2 days ago  parent

      Mijn mening is dat de N-VA een nationalistische partij isdie dat niet wil toegeven om gematigde kiezers af te schrikken. Als de N-VA
      zegt dat ze confederalisme nastreven bedoelen ze in feite onafhankelijkheid voor Vlaanderen.
      Dat laatste heb ik zelf niet bedacht. Dat stond gisteren in de krant.
      En wat de diamantairs van Antwerpen betreft? Die hebben geld
      genoeg om iedereen naar hun hand te zetten, ook de rechters die moeten oordelen
      over eventuele belastingfraude zoals nu.
      Ik hoop hiermee op jouw vragen te hebben geantwoord.
      • Avatar
       Jansen, Joris  2 days ago  parent

       Baie dankie, johanvanvlaams, dat jy nie net my vraag (enkelvoud) beantwoord nie - al is dit om 'n (Waalse/Franse?) draai! - maar my bedenklike, onweerlegbare vermoedens bevestig.
       As jy die 23,3% Vlaams Belang kiesers aftrek van die N-VA se 37,7%, bly daar 14,4% oor waarvan ongeveer 10% die "gematigde kiezers" verteenwoordig waarna jy hierbo verwys. Dit laat 'n mens met die wáre sterkte van die NASIONALISTIESE N-VA, te wete ongeveer 5%, wat baie nader is aan die geskiedkundige werklikheid...en die vet hi-"storie"-kus-met-anorexia-nervosa wéét dit.
   • Avatar
    sjert  4 days ago  parent

    Jammer en eintlik heel pateties dat 'n spul Waalse linkse armlastiges die septer oor die Vlaminge swaai, wat eintlik oor die finansies en gepaardgaande mag behoort te beskik.
    Lyk asof die Vlaminke nie oor die nodige eiers beskik, om die toestand reg te stel nie. 
    'n Toestand wat reeds dekades oud is.
    • Avatar
     johanvanvlaams  4 days ago  parent

     Het gaat om groot geld en de Walen zijn meesters in het vals
     spelen en het manipuleren, vooral dan van de kleine Vlaamse socialistische
     partij. De Walen + de Vlaamse socialistische partij hebben wel samen een kleine
     meerderheid in België.
     • Avatar
      gas  3 days ago  parent

      ou "sjert" is thys human. as anglofiel sal hy altyd 'n rede uitdink om nasionaliste te beledig. hy is 'n vriend van willie esterhuyze, die groot engelse kruiper.
  • Avatar
   BertO / Uhuru Guru  3 days ago

   Die Franse verklaar oorlog:
   • Avatar
    Afrikaner  2 days ago  parent

    Bert, weet jy dalk hoekom Mike so stil is?
    • Avatar
     BertO / Uhuru Guru  2 days ago  parent

     Ja ek het kontak met hom, hy is OK maar soos met my gebeur het word daar kwaai op hom jaggemaak met die doel om hom stil te maak. Ongelukkig blyk dit sy blog nie gou weer beskikbaar sal wees nie.
  http://praag.co.za/nuus-magazine-402/internasionale-nuus-magazine-399/12497-vlaamse-nasionaliste-behaal-groot-oorwinning-in-antwerpen.html

  [MANTEN]

  No comments:

  Post a Comment